DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ONS

2.337,84%0,27

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2073149฿%0.9095

a

İş Bankası’ndan 100 yıl kutlaması

İş Bankası, kuruluşunun 100. yılını uluslararası ekonomi konferansıyla kutladı.

Türkiye’nin en büyük özel bankalarından biri olan İş Bankası, kuruluşunun 100. yıl dönümünü, küresel ve Türkiye ekonomik manzarası hakkında görüşlerini paylaşan seçkin isimlerin yer aldığı iki günlük uluslararası bir konferansla kutladı.

İş Bankası’ndan 100 yıl kutlaması

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk ulusal bankası, modern Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleri doğrultusunda 1924 yılında kuruldu.

“Atatürk’ün Vizyonuyla Gelecek Yüzyıla Bakmak” başlıklı etkinliğe, Nobel ödüllü Türk Profesör Dr. Aziz Sancar, Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak, fütürist ve yazar Brett King, Nobel ödüllü ekonomist Profesör Paul Krugman ve ünlü yazar Malcolm Gladwell gibi önemli isimler katıldı.

Açılış gününde ekonomist Krugman, “Değişen Küresel Ekonomi ve Türkiye” konulu bir açılış konuşması yaptı ve Avrupa Birliği’nin küresel ekonomik arenada önemli bir güç olarak kalıcı statüsünü vurguladı.

Türkiye’nin Avrupa’nın üretim ağına entegre olmasının somut faydalar sağladığını vurguladı ve Türkiye için fırsatların çoğalmaya devam edeceği görüşünü dile getirdi.

Krugman, “Türkiye’nin tam bir AB üyesi olmamasına rağmen, komşu ülkelerin simbiyotik ekonomik bağları teşvik ettiği yakın kıyıya yakın üretim trendinden yararlanacağına inanıyorum. Burada önemli fırsatlar yatıyor” diye konuştu.

Ekonomi tarihçisi Profesör Dr. Şevket Pamuk, Türkiye’nin mevcut noktasında, hükümet desteğiyle kolaylaştırılan hem sanayileşmede hem de hizmet sektöründe teknolojik ilerlemeye yönelmesi gerektiğini açıkladı. Pamuk, “Hizmetlerde artan teknolojik verimlilikle birlikte devlet destekli sanayileşmenin önümüzdeki yıllarda stratejik bir yol olacağına inanıyorum” dedi.

Ayrıca, “Türkiye’de Ekonomik Politikalar” paneli, Türkiye’nin ekonomik politikalarının gidişatını inceleyerek hem tarihsel bağlamını hem de gelecek beklentilerini inceledi. Asaf Savaş Akat, Türkiye’nin büyümeyi sürdürebilmesi için vergi, yargı ve emeklilik sistemlerini reform ederken istikrarlı ve değerli bir para birimi geliştirmesi gerektiğini vurguladı. Akat konuşmasını, “Türkiye bu zorlu zorluklarla doğrudan yüzleşmeli, ancak o zaman gelişmiş ülkelerle arasındaki farkı daraltmaya devam edebilir” diye sonlandırdı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye’de ekonomik güven endeksi Eylül’de 95’e yükseldi

casino siteleri onwin hack forum