DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ONS

2.337,84%0,27

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2073149฿%0.9095

a

Hayvan hakları aktivistleri İstanbul’da büyük bir mitingde bir araya geldi

Binlerce hayvan hakları aktivisti, çeşitli derneklerin sosyal medyada yaydığı eylem çağrısının ardından, sokak köpekleriyle ilgili yeni yürürlüğe giren yasayı protesto etmek için İstanbul'un Fatih ilçesinde toplandı.

Binlerce hayvan hakları aktivisti, çeşitli derneklerin sosyal medyada yaydığı eylem çağrısının ardından, sokak köpekleriyle ilgili yeni yürürlüğe giren yasayı protesto etmek için İstanbul’un Fatih ilçesinde toplandı.

Hayvan Hakları Savunucularından Dev Protesto

Geçtiğimiz ay, TBMM, güvenlik endişelerini öne sürerek milyonlarca sokak köpeğini sokaklardan toplamayı amaçlayan yeni yasayı onayladı. Hayvan hakları aktivistleri, bunun yaygın bir itlafa veya köpeklerin hastalıklı ve aşırı kalabalık barınaklara gitmesine yol açacağından korkuyor.

1 Eylül’de Fatih’te toplanan protestocular, “Barınaklar ölüm kamplarıdır” ve “Köpeğimden ellerinizi çekin” yazılı posterler taşıyarak yasanın yürürlükten kaldırılmasını talep etti.

Hayvanları, Doğayı ve İnsanları Koruma Derneği temsilcisi Yasemin Yılmaz, kalabalığa hitaben, “Bu toplum, bu masum yaratıkların katledilmesine izin vermeyecek. Bu yanlış karar bozulana kadar şefkat mücadelesi devam edecek” diye konuştu.

Müzisyenler Ajda Pekkan ve Sertab Erener gibi önemli isimler hayvan hakları aktivistleriyle dayanışma içindeydi. Erener tutkuyla, “Bu yasanın kabulü içimde bir çığlık kopardı ve birleşmemiz gerektiğini söyledim. Her kötülüğün sonu iyiliğe varır ve biz bunu ezeceğiz çünkü çok daha güçlüyüz.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye sokaklarında ve kırsal alanlarında yaklaşık 4 milyon başıboş köpeğin dolaştığını tahmin ediyor. Ölüm ve ağır yaralanmalarla sonuçlanan birkaç olay, hükümeti sorunu ele almaya yöneltti.

Yeni yasa, belediyelerin başıboş köpekleri toplamasını ve evlat edinilmeye sunulmadan önce aşılanmaları, kısırlaştırılmaları ve hadım edilmeleri için barınaklara yerleştirmelerini gerektiriyor. Acı çeken, ölümcül derecede hasta olan veya insanlar için sağlık riski oluşturan köpekler uyutulacak. İlk taslak yasa kedileri de içeriyordu, ancak kamuoyunun tepkisi üzerine bu madde değiştirildi. Son zamanlarda sosyal medyada ölü kedileri ve hendeklere gömülmüş köpekleri gösteren videolar dolaşıyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

KPSS ortaöğretim sınav giriş belgesi sorgulama: KPSS ortaöğretim sınav yerleri açıklandı mı?

onwin