DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ONS

2.337,84%0,27

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2073149฿%0.9095

a

Çocuklar için güvenli olmayan sosyal medya paylaşımları yasaklandı

Bakanlık, çocuklar için güvenli olmayan 2000'den fazla sosyal medya paylaşımını yasakladı. İşte detaylar!

Bakanlık, çocuklar için güvenli olmayan 2000’den fazla sosyal medya paylaşımını yasakladı. İşte detaylar!

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın çeşitli sosyal medya platformlarında çocuklar için uygunsuz ve tehlikeli olduğu değerlendirilen 2 bin 158 dijital paylaşım hakkında işlem yaptığını duyurdu.

Göktaş, 18 Haziran’da yaptığı yazılı açıklamada, “Bakanlık olarak dijital ortamlarda çocukların psikososyal gelişimini olumsuz etkileyebilecek içerikleri yakından takip ediyoruz. Bu kapsamda sosyal medya grubumuz aracılığıyla 2.158 içeriğe müdahale ettik.” dedi.

Bakan Göktaş, bu tür içerikler nedeniyle risk altında olduğu tespit edilen çocuklara gerekli psikososyal desteğin sağlandığını, gerekli görülmesi halinde ailelerinin durumlarının da incelendiğini ifade etti.

Göktaş, çocukların siber zorbalık, uygunsuz içerik, kişisel verilerin korunması ve mahremiyet ihlalleri gibi konulara karşı savunmasız olduğunun altını çizdi.

Dijitalleşmeyle birlikte çocukların giderek daha fazla risk altına girdiğini, bakanlığın çocukların dijital ortamlarda karşılaştığı veya karşılaşabileceği içerikleri titizlikle takip ettiğini vurguladı.

Bakan Göktaş, bu çerçevede bakanlık bünyesinde kurulan sosyal medya çalışma grubunun, çocukların dijital ortamlarda karşılaşabilecekleri riskleri tespit ederek onları güvende tutmak için koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınması yönündeki görevini aktif olarak sürdürdüğünü belirtti.

Göktaş, müdahale sürecinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Emniyet Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve TV gözlemcisi RTÜK ile ortak çalışmalar yürütüldüğünü vurguladı.

Birleşmiş Milletler çocuk ajansı, siber zorbalığı dijital teknolojilerin kullanımıyla yapılan zorbalık olarak tanımladı. Sosyal medyada, mesajlaşma platformlarında, oyun platformlarında ve cep telefonlarında gerçekleşebilir. UNICEF’e göre bu, hedef alınan kişileri korkutmayı, kızdırmayı veya utandırmayı amaçlayan, tekrarlanan davranışlardır.

Kuruluş, “Yüz yüze zorbalık ve siber zorbalık sıklıkla birlikte gerçekleşebilir. Ancak siber zorbalık dijital bir ayak izi bırakır; bu, faydalı olabilecek ve istismarın durdurulmasına yardımcı olacak kanıt sağlayabilecek bir kayıttır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Samsung Galaxy Book 4 Edge laptop piyasaya çıktı

casino siteleri onwin hack forum