32,4504$% -0.15
34,8290€% -0.66
40,7959£% -0.56
2.441,26%0,23
2.337,84%0,27
9.915,62%2,05
2073149฿%0.9095
Chia tohumu suyu kilo verdirir mi? TikTok’ta trend olan bu popüler içecekle zayıflamak mümkün mü ve nasıl uygulanıyor? İşte merak edilenler!
Chia tohumu suyu sihirli bir zayıflama iksiri midir? TikTok’ta viral olan bu detoks içeceğinin iştahı bastırdığı ve kilo vermeye yardımcı olduğu iddia ediliyor. İddiaya göre tokluk hissini artıran bu içecek için: “1 çorba kaşığı (yemek kaşığı) chia tohumunu bir bardak suyla (isteğe bağlı: limon ekleyin) karıştırın ve yemeklerden 30 dakika önce için.” deniyor.
Kilo kaybı için chia tohumu suyu üzerine herhangi bir araştırma veya chia tohumlarının tek başına bu faydayı sağladığı iddiasını destekleyen çok fazla titiz araştırma yok. Fareler üzerinde yapılan deneyde, chia tohumunun yağ yakmaya yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Bir başka araştırmada chia tohumunun düşük kalorili bir diyetle tüketildiğinde ciddi oranda kilo kaybına yardımcı olduğu bulunmuştur.
Uzmanlar, araştırma sınırlı olsa da kilo verme diyetinize chia tohumu eklemenin bazı yararları olabileceği konusunda hemfikir. Chia tohumlarının lif oranı yüksektir, bu da tokluğu artırabilir. Uzmanlar aynı zamanda iyi bir protein ve yağ kaynağı olduklarını, her ikisinin de doyurucu olduğunu ve aşırı yemeyi önleyebileceğini belirtiyor.
Sonuç olarak: Chia tohumları, sindirimi daha uzun zaman aldığı için açlığı önleyebilir. Öte yandan, günde bir bardak chia tohumu suyu, kötü beslenme tercihlerinin veya kalori fazlasının verdiği zararı ortadan kaldırmayacaktır.
Makalemizde, Chia tohumu suyu kilo verdirir mi sorusunun yanıtını sizlerle paylaştık. Şimdi de bu besinin faydalarına bakalım…
Chia tohumu omega-3, antioksidan, kalsiyum, fosfor, magnezyum, bakır, demir ve çinko içerir. Karaciğer ve kalp sağlığını korur. Araştırmacılar ayrıca bol miktarda lif kaynağı olan chia’nın sindirime yardımcı olabileceğini ve tip 2 diyabet, yüksek tansiyon ve depresyon gibi sağlık durumlarının yönetilmesine yardımcı olabileceğini belirtiyor.
Ketojenik Diyet Faydaları ve Zararları Nelerdir?