32,4504$% -0.15
34,8290€% -0.66
40,7959£% -0.56
2.441,26%0,23
2.337,84%0,27
9.915,62%2,05
2073149฿%0.9095
Boğaziçi Üniversitesi Gazze’den sonra uluslararası hukukun geleceği konulu sempozyum düzenleyecek. İşte uluslararası hukuk sempozyumu detayları!
Boğaziçi Üniversitesi’nden Hasan Basri Bülbül, sempozyumun çeşitli ülkelerden 100’ün üzerinde hukuk uzmanının katılımıyla uluslararası hukukun geliştirilmesine yönelik önerilerin değerlendirileceğini söyledi.
Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri Boğaziçi Üniversitesi, Ağustos ayında, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik, BM Genel Kurulu’nun İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik aylardır sürdürdüğü ve 36.500’den fazla kişinin ölümüne ve 83.000’den fazla kişinin yaralanmasına neden olan saldırısının ışığında uluslararası hukukun yeniden düşünülmesi üzerine bir sempozyum düzenleyecek.
İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin ev sahipliği yaptığı Gazze Sonrası Uluslararası Hukuku Yeniden Düşünmek sempozyumunda, üniversiteden Çarşamba günü yapılan açıklamada “evrensellik, meşruiyet ve uluslararası hukukun adaleti gerçekleştirmedeki rolü eleştirel bir şekilde tartışılacak” denildi.
BM’nin eski Filistin özel raportörleri Richard Falk ve Michael Lynk’in yanı sıra dünyaca ünlü akademisyenler de uluslararası hukuk sempozyumu etkinliğinde konuşmacılar arasında yer alacak.
Uluslararası hukuk sempozyumu 3-4 Ağustos’ta yapılacak.
Uluslararası sistemin “küresel barışı sağlama ve insan haklarını koruma misyonunu yerine getirememesi ve hukuk ihlallerini giderememesinin”, uluslararası hukukun “adaletin sağlanması”ndaki rolüne ilişkin soruları gündeme getirdiğini söyleyen Hasan Basri Bülbül, Etkinliğin koordinatörlüğünü yapan Boğaziçi’nde hukuk dersleri veren Doç. Dr. Öğretim görevlisidir.
İsrail, Hamas’ın yaklaşık 1.200 kişiyi öldürdüğü 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze‘ye yönelik acımasız saldırısını sürdürüyor.
İsrail savaşının başlamasından sekiz ay sonra, Gazze’nin geniş bölgeleri, gıda, temiz su ve ilaç ablukasının ortasında harabeye döndü; milyonlarca insan sağlık hizmetlerinden mahrum kaldı ve açlıkla karşı karşıya kaldı.
İsrail, Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırımla suçlanıyor; mahkemenin son kararı, Tel Aviv’in, 6 Mayıs’ta işgal edilmeden önce bir milyondan fazla Filistinlinin savaştan sığındığı güneydeki Refah kentindeki faaliyetlerini derhal durdurmasını emretmişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özbekistan Cumhurbaşkanı’ndan Ankara’da Kritik Zirve