DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ONS

2.337,84%0,27

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2073149฿%0.9095

a

Bakan Fidan: Türkiye ve Brezilya ‘Gazze’ konusunda ortak endişeleri paylaşıyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye ve Brezilya'nın Gazze konusunda ortak endişeleri paylaştığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye ve Brezilya’nın Gazze konusunda ortak endişeleri paylaştığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin Gazze ile ilgili konularda Brezilya ile uyum içinde olduğunu vurguladı.

Fidan, 12 Haziran’da Ankara’da Brezilyalı mevkidaşı Mauro Vieira ile ortak bir basın toplantısında bir araya geldi.

Fidan’ın Brezilyalı Mevkidaşı ile Görüşmesinde Neler Konuşuldu?

Fidan, “Ülkelerimizin birçok konuda yaklaşımlarının örtüştüğünü gözlemledik. Gazze konusunda Brezilya ile büyük ölçüde aynı hassasiyetleri paylaşıyoruz.” dedi.

Bakan Fidan, devam eden çatışma ortamında İsrail’e askeri yardım sağlayan ülkelere karşı eleştirel bir duruş sergiledi. Fidan, “Durum ortada. Katliamı görmezden gelenler suçlanıyor” diye konuştu.

Gazze’deki savaşla ilgili olarak Fidan, Türkiye’nin iki devletli çözüme verdiği desteği yineledi ve şiddetin sona erdirilmesi için diplomasiye devam edileceği sözünü verdi.

“Önümüzdeki dönemde de akan kanın durdurulması için yoğun çaba göstermeye devam edeceğiz” diyen Hakan Fidan, hem Türkiye hem de Brezilya, geçtiğimiz günlerde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) İsrail’e karşı açılan soykırım davasında Güney Afrika’ya katılma kararlarını açıkladı.

Vieira ise ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ile Brezilya arasındaki ekonomik bağların derinleşme potansiyeline şu sözlerle vurgu yaptı:

“Türkiye ve Brezilya, bölgesel ve küresel ortamda yaşanan olaylarda çok aktif rol alırken, buradaki ekonomik potansiyelin de göz ardı edilmemesi gerekiyor.”

Ortak basın toplantısı, Fidan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştüğü Batı Rusya’nın Nizhny Novgorod kentindeki BRICS oturumuna katılımının ardından gerçekleşti.

İlk olarak 2006 yılında Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin tarafından “BRIC” adıyla kurulan grup, 2010 yılında Güney Afrika’nın da dahil edilmesiyle genişletildi.

Kuzey Amerika ve Batı Avrupa’nın ekonomik ve politik hakimiyetine meydan okumak için dünyanın en önemli gelişmekte olan ülkelerini bir araya getirmeyi amaçlıyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Putin’den Türkiye’ye BRICS’e Katılım Desteği

casino siteleri onwin hack forum