32,4504$% -0.15
34,8290€% -0.66
40,7959£% -0.56
2.441,26%0,23
2.337,84%0,27
9.915,62%2,05
2073149฿%0.9095
AK Parti Çalıştayı yeni tüzük taslağı için Ekim ayında düzenlenecek. İşte, öne çıkacak konular…
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), yeni anayasa taslağı hazırlama çabalarının bir parçası olarak Ekim ayında bir çalıştay düzenleyeceğini, Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın 19 Ağustos’ta basına yaptığı açıklama ile duyurdu
AK Parti Çalıştayı, hukuk, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve sosyoloji alanlarında uzmanlaşmış uzmanları ve akademisyenleri bir araya getirerek farklı görüşleri bir araya getirmeyi amaçlıyor.
“Tartışılan konuları bir rapora dönüştürüp partimizin yetkili organlarına sunacağız” diyen Yazıcı, diğer siyasi partilerle de iletişimin sürdürüleceğini sözlerine ekledi.
“Onlarla paylaşılarak bir mutabakat sağlanırsa, bu sürecin ilerlemesini ve Türkiye’nin bunu başarmasını istiyoruz” ifadelerini kullanan Yazıcı, mevcut tüzükteki tutarsızlıklara ve boşluklara atıfta bulunarak yeni bir anayasa taslağı hazırlamanın bir arzu değil, bir zorunluluk olduğunu vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı avukat Yavuz Atar liderliğindeki bir komite tarafından hazırlanan yeni anayasa taslağının COVID salgınının başlangıcından bu yana çalışıldığını açıkladı.
Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Mayıs ayının başından bu yana muhalefet partilerinin temsilcileriyle yeni anayasa önerisi hakkında görüşmeler yürütüyor.
İlk görüşmelere Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, Halkların Eşitlik ve DEM Parti eş başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve Saadet Partisi’nden bir delege katıldı.
Kurtulmuş, AK Parti’nin iktidar ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli ile görüşmelerini sürdürdü ve daha sonra 16 Mayıs’ta AK Parti yetkilileriyle bir araya geldi.
Haziran ayında, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Demokratik Sol Parti (DSP), Yeni Refah Partisi (YRP), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Emek Partisi (EMEP) dahil olmak üzere parlamento grubu olmayan daha küçük partilerin liderleriyle görüşmeye başladı.
Yazıcı, yeni bir anayasanın parlamentodan geçse bile referandumla halk tarafından onaylanması gerektiğinin de altını çizdi.
TBMM’de yumruklu tekmeli kavga! Can Atalay oturumunda skandal anlar